.NET tanker & tips

.Net, jQuery og andre nørdede emner

Windows authentication på localhost

May 07
by steffen 7. May 2014 12:13

Jeg oplevede forleden et problem med en af mine intranet applikationer, som kører med ASP.NET's Windows authentication, hvor applikationen bruger dét Windows login som man er logget på computeren med. 

Når jeg startede applikationen fra Visual Studio, fik jeg en fejlbesked:

Access is denied


Når jeg gik på applikationen i produktionsmiljøet, fungerede det fint og der var således ikke nogen problemer med den måde jeg var logget ind på min computer på. Jeg travede nettet igennem for at finde en løsning og det lykkedes heldigvis at finde frem til en let løsning

Man skal bare vælge projektet i Solution exploreren i Visual Studio og trykke F4, for at åbne Properties. Her kan man vælge at enable eller disable Windows Authentication. Den skal naturligvis være sat til Enabled.

Opsætning af Windows Authentication

Desværre er det ikke lykkedes mig at hitte ud af, hvor denne indstilling pludselig var blevet ændret, omend jeg i en anden forbindelse har været inde og rode med en globale applicationhost.config fil, hvor man tilsyneladende kan sætte denne værdi globalt. Jeg syntes dog ikke at jeg har været inde og pille ved nogen værdier, som har med ovenstående problem at gøre - omvendt har jeg taget fejl før :-)

Tags: , , , ,

General

blog comments powered by Disqus